CrossFit er en treningsmetode med konstant varierte, funksjonelle bevegelser utført med høy intensitet.

Men hva betyr egentlig det?

Med konstant variert mener vi at en treningsøkt hos CrossFit Thime, og andre sentere verden over, sjelden er lik. Treningsøktene varierer fra dag til dag. På denne måten står kropp og sinn alltid ovenfor nye utfordringer, hvilket medfører at man stadig opplever progresjon. Rutine og ensidig trening er CrossFits store ”fiende”. Resultatet er en gjennomtrent og allsidig kropp – i stand til å takle de fleste gjøremål.

Et mål er at dette kun skal skje gjennom funksjonelle øvelser. Med dette menes det at det er øvelser som faller naturlig for kroppen. En knebøy er naturlig; man setter seg ned og reiser seg opp. Det samme med markløft; man plukker noe opp fra gulvet. Og det finnes utallige andre eksempler. Forbedret teknikk, styrke og utholdenhet i funksjonelle øvelser vil gjøre hverdagslige ting lettere.
At vi jobber med flere muskelgrupper samtidig gjør at treningen blir mer effektiv – og med en høyere intensitet. Den høye intensiteten som CrossFit-øvelser utføres med, gir raske resultater. Det gjør også at selve treningsøkten på CrossFit Thime er ganske kort, alt fra 2 minutter til 30-45 minutter. Det vil alltid være satt av 60 minutter på øktene hos CrossFit Thime, men lengden på oppvarming, teknikk og uttøying vil bli tilpasset varigheten på selve økta.
Det unike med CrossFit er at det kan tilpasse alle nivåer, uansett utgangspunkt. CrossFit passer perfekt uansett alder, fysisk form eller kjønn. Hos CrossFit Thime er ingen for små, ingen for store, ingen for svake, for tunge eller for dårlig trent. På enhver organisert CrossFit-time vil det være en instruktør til stede som styrer timen og veileder deg underveis. Du får korreksjoner og tilbakemeldinger særlig knyttet til teknikk. Man kan gjerne se det slik som at man har en personlig trener med seg under hele treningsøkten.

Nysgjerrig?